top of page

FOLK-POP

Music

Els origens de Ballugall

Ballugall neix a principis del 2011 a Pollença, fruit de les ganes de un grup de Joves apassionats de la música de sonar junts les músiques tradicionals de les nostres illes.El grup es crea amb l'objectiu principal de reviure el projecte Racó de Tramuntana (Associació Pollencina de Ball) que es presentarà poc temps despres de l'estrena de Ballugall. Molt poc temps després decidim començar a composar les nostres pròpies cançons, essent la Joata de Tardor, la primera composició pròpia del grup. Hem anat ampliant el nostre repertori propi, sempre tenint en compte, el més be que hem pogut, la ballabilitat de les peces i la seva estructura perque els balladors les puguin gaudir al maxim a les nostres places.El nom de Ballugall sorgeix de la casualitat. Varem proposar alguns noms i cap acabava de fer, però l'atzar va voler que jugant amb algun d'aquests noms sorgís el mot ballugall, que te l’essència de la idea original però amb un aspecte fresc, innovador i dinamic.

A Ballugall ens plantejam no només fer temes de ball de pagès. La intenció és tenir un repertori de músiques tradicionals del món de la nostra cultura popular i/o tradicional i així contribuir a la seva difusió i perdurabilitat com també amb la innovació.

La presentació del grup es va fer per les festes de la Patrona de Pollença, dia 28 de juliol a la Plaça Major. L’actuació va constar de dues parts: mostra amb els balladors de l’Escola de ball de pagès de Pollença i després una ballada popular. 

Magdalena Crespí
VEU

​Andreu

Zoilo
BAIX

Damià

Sales
VIOLÍ

Joan

Cladera
LLAÚT

Joan

Cladera
GUITERRES

Joan Llorenç

Bota
FLAUTES

Joan Toni

Amengual
GUITERRES

Rafel

Alemany
PERCUSSIÓ

bottom of page